Barbecuekip met pesto van tijm

70 MIN
4 personen
Barbecuekip met pesto van tijm

Een originele manier om een volledige kip op de barbecue te leggen, is door hem helemaal open te snijden (je kan dit aan de beenhouwer vragen).

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 limoen, in partjes
  • 4 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tijm, afgeritst
  • peper en zout
  • Voor de pesto

  • 1 citroen, in zeste
  • 2 el platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 40 ml olijfolie
  • 1 el tijm, afgeritst
  • zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van het citroensap, de olijfolie, knoflook, tijm, peper en zout.
  2. Leg de kip met de borst op een snijplank en snijd met een scherp mes langs de ruggengraat de kip open. Maak inkepingen in het vel en bestrijk met de marinade. Laat afgedekt 30 minuten rusten.
  3. Dep de kip droog en kruid met peper en zout.
  4. Pak een baksteen (of een ander vuurvast, zwaar object) in met aluminiumfolie. Bestrijk met een beetje olijfolie.
  5. Plaats de platte kip met de velkant op de barbecue en leg er de baksteen op. Laat 15-20 minuten grillen.
  6. Haal de baksteen van de kip, draai om en leg er opnieuw de baksteen op. Grill opnieuw 15-20 minuten.
  7. Meng ondertussen alle ingrediënten van de pesto in de mixer. Serveer dit bij de kip.
  8. Werk het gerecht af met de limoenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.86 kcal
Koolhydraten 12.39 g
waarvan suikers 2.7 g
Vet 39.64 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 41.23 g
Vezels 2.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin