Salade Niçoise

15 MIN
4 personen
Salade Niçoise

Ingrediënten

  • 10 ansjovis
  • 200 g tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 150 g aardappelen, nieuwe
  • 1 kropsla
  • 150 g sperziebonen
  • 4 tomaten, gepeld en in plakjes
  • 6 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 ui, in ringetjes
  • 2 eieren, hardgekookt en in kwartjes
  • 2 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 2 el kervel, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en boontjes gaar in de schil. Laat beide afkoelen. Pel de aardappelen en snij ze in schijfjes. Halveer de boontjes.
  2. Meng de azijn, mosterd, olijfolie, kervel en dragon door elkaar voor de vinaigrette. Voeg 3 eetlepels water toe en kruid af met peper en zout.
  3. Doe de sla, aardappelen en boontjes in een grote kom. Voeg hierbij de tonijn, tomaten, eieren, ui-ringen, olijven, kappertjes en ansjovis. Werk af met de dressing en roer voorzichtig om.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.36 kcal
Koolhydraten 21.5 g
waarvan suikers 4.85 g
Vet 23.92 g
waarvan verzadigd 4.26 g
Proteïnen 42.35 g
Vezels 6.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin