Asperges met garnalen en bieslookroom

20 MIN
4 personen
Asperges met garnalen en bieslookroom

Heel eenvoudig en puur zijn deze groene asperges met garnaaltjes. Afgewerkt met een verrassende bieslookroomsaus is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 2 bussels groene asperges
  • 150 g grijze garnalen, gepeld
  • 1 el maïszetmeel
  • 200 ml room
  • 3 el bieslook, gehakt
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de harde stukjes onderaan de asperges weg. Kook de asperges 5-7 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen op een proper keukenhanddoek. Bewaar het kookvocht.
  2. Kruid de asperges met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Neem een kopje van het kookvocht en roer het maïszetmeel hierin los. Breng de room aan de kook en schenk er de mengeling bij. Voeg 2 eetlepels bieslook toe en kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel de asperges over de borden en schik er de garnaaltjes over. Lepel er de bieslookroom bij en werk af met de overige bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 264.33 kcal
Koolhydraten 9.1 g
waarvan suikers 4.27 g
Vet 19.34 g
waarvan verzadigd 10.28 g
Proteïnen 12.65 g
Vezels 3.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin