Frittata met scampi en asperges

30 MIN
4 personen
Frittata met scampi en asperges

Frittata is een Italiaanse hartige omelet, met een vulling naar keuze. Wat denk je van witte asperges en scampi? Gewoon proberen toch?

Ingrediënten

  • 2 bussels witte asperges
  • 24 scampi's
  • 6 eieren
  • 6 el melk
  • 1 el vloeiende bloem
  • 2 el krulpeterselie, gehakt
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges, verwijder het houterige stukje onderaan. Snij de zachte punten van de stengels. Kook de stengels 10 minuten, de zachte punten 3 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  2. Pel de scampis en maak ze schoon. Roerbak ze 1 minuutje in olijfolie.
  3. Klop de eieren los met de melk, de bloem, peper en zout. Lepel de helft van het mengsel in een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal (of een cakevorm). Schik de aspergestengels in de vorm. Leg er de scampi op en daarop de aspergepunten. Lepel er de rest van het eimengsel over.
  4. Beleg met vlokjes boter en peterselie. Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de eieren goed gestold zijn. Dek eventueel af als de bovenkant te snel zou kleuren. Serveer in dikke plakken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 309.98 kcal
Koolhydraten 8.13 g
waarvan suikers 4.14 g
Vet 13.86 g
waarvan verzadigd 4.79 g
Proteïnen 36.61 g
Vezels 4.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin