Apple pie

125 MIN
6 porties
Apple pie

Deze klassieke apple pie met kaneel is heerlijk zoet genieten in de winter. Serveer de taart nog wat warm, extra lekker!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 350 g bloem
  • 1 eidooier
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g rietsuiker
  • 225 g boter
  • Voor de vulling

  • 1 kg appel, geschild en in plakjes
  • 3 el bloem
  • 140 g rietsuiker
  • ½ kl kaneel

BEREIDING

    De vulling

  1. Meng de schijfjes appel met rietsuiker, bloem en kaneel.
  2. Het deeg

  3. Klop boter en rietsuiker in een grote kom. Voeg 1 ei en 1 eidooier toe en schep er dan de bloem bij. Kneed het deeg goed en vorm een bal. Wikkel dit in vershoudfolie en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Snijd éénderde van het deeg en leg even opzij. Rol de rest van het deeg uit in een ronde van ongeveer 35 centimeter diameter. Leg het in een beboterde bakvorm van 28 centimeter diameter en druk de randen goed aan.
  6. Bestrijk het deeg en de randen met losgeklopt ei en schik de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg.
  7. Rol het overige deeg uit in een ronde van ongeveer 28 centimeter diameter en leg het bovenop de appelen.
  8. Bestrijk ook het deksel met losgeklopt ei en druk de randen van het deeg goed samen zodat het niet loskomt.
  9. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in de bovenkant van het deksel.
  10. Bak de taart 55-60 minuten goudbruin


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 735.05 kcal
Koolhydraten 95.8 g
waarvan suikers 50.65 g
Vet 33.71 g
waarvan verzadigd 20.83 g
Proteïnen 9.81 g
Vezels 5.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin