Ansjovistapenade

15 MIN
4 personen
Ansjovistapenade

Deze ansjovistapenade met groene olijven is lekker pittig en ideaal voor bij de apero. Makkelijk en snel geserveerd met broodstengels.

Ingrediënten

  • 100 g ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • ½ chilipeper, gehalveerd en ontpit
  • 1 kl kappertje, uitgelekt
  • 200 g groene olijven, ontpit
  • 1 kl olijfolie
  • handvol basilicum
  • peper

BEREIDING

  1. Doe de ansjovis in een blender. Houd enkele filets apart voor de afwerking.
  2. Voeg ook de knoflook, de olijven, de chilipeper en de kappertjes toe. Schenk er de olijfolie bij en mix tot een tapenade.
  3. Breng de tapenade op smaak met peper en laat even afkoelen in de koelkast.
  4. Werk af met de basilicum en de overige ansjovisfilets. Serveer met toastjes of broodstengels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 114.5 kcal
Koolhydraten 1.8 g
waarvan suikers 0.79 g
Vet 8.8 g
waarvan verzadigd 1.64 g
Proteïnen 6.17 g
Vezels 2.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin