Keftaballetjes

25 MIN
4 personen
Keftaballetjes

Keftaballetjes zijn balletjes van kruidig gehakt dat je zelf op smaak brengt met verschillende kruiden. Serveer met tzaziki of een tomatensausje.

Ingrediënten

  • 3 kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de kip samen met de knoflook, de platte peterselie en het citroensap in een blender en mix fijn.
  2. Meng in een kom het kippengehakt met de uisnippers en de olijfolie. Kruid af naar smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Vorm hieruit balletjes naar gewenste grootte.
  3. Prik de keftabolletjes op een satéstokje. Bak ze langs alle kanten goudbruin en gaar in de olijfolie. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 226.73 kcal
Koolhydraten 5.5 g
waarvan suikers 2.64 g
Vet 9.33 g
waarvan verzadigd 1.46 g
Proteïnen 29.11 g
Vezels 2.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin