Wafeltjes met chocolade

50 MIN
20 stuks
Wafeltjes met chocolade

Een snel en eenvoudig recept voor heerlijke wafeltjes met een laagje chocolade. Bewaar in een luchtdichte doos of koekjestrommel.

Ingrediënten

  • 100 g fondantchocolade
  • 250 g bloem
  • 25 g gist, verse
  • 1 ei
  • 75 ml water, lauw
  • 70 g suiker
  • 100 g boter
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Los de gist op in het lauwe water en roer hieronder 100 gram bloem.
  2. Meng de rest van de bloem met de suiker, het ei, de boter en het snufje zout. Voeg het gist-bloem mengsel toe en meng tot een glad geheel.
  3. Laat dit deeg 30 minuten rusten op een warme plaats.
  4. Verdeel het deeg in 20 balletjes, en bak ze goudbruin in het hete wafelijzer.
  5. Laat de wafeltjes afkoelen. Laat ondertussen de chocolade au bain marie smelten.
  6. Doop de wafels in de gesmolten chocolade en laat ze opstijven op een koele plaats voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 124.3 kcal
Koolhydraten 14.7 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 6.23 g
waarvan verzadigd 3.8 g
Proteïnen 2.26 g
Vezels 0.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin