Marmercake

55 MIN
8 personen
Marmercake

Marmercake is een ware klassieker onder de cakes! Maak hem eens in een verrassende vorm, zoals een tulband. Heerlijk bij de thee en koffie...

Ingrediënten

  • 200 g suiker, fijn
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren, gesplitst
  • 125 g boter, + extra om in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 25 g cacaopoeder
  • 6 el melk

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de boter smelten. Klop ze op met de suiker tot een homogene massa.
  3. Klop de eierdooiers los met de melk. Doe er de bloem bij en roer glad. Voeg er in eens straaltje de boter met suiker aan toe en roer weer goed glad.
  4. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  5. Verdeel het beslag in twee gelijke porties. Snij de vanillestok open en schraap de zaadjes eruit. Voeg bij 1 deel de vanille, bij het andere deel het cacaopoeder.
  6. Bestrijk de binnenkant van een bakvorm met boter en bestuif bodem en wanden lichtjes met bloem.
  7. Schep eerst het chocoladebeslag en vervolgens het vanillebeslag in de vorm. Ga met een mes of een spatel door beide lagen van het beslag, zonder de bodem van de vorm te raken om het marmereffect te krijgen.
  8. Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 345.64 kcal
Koolhydraten 43.6 g
waarvan suikers 26.72 g
Vet 15.97 g
waarvan verzadigd 9.45 g
Proteïnen 6.1 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin