Churros met warme chocolade

30 MIN
4 personen
Churros met warme chocolade

Churros met warme chocolade zijn een echte dessertklassieker in Spanje. Het zijn gefrituurde deegbeignets die je dipt in zalig warme chocoladesaus.

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 100 g fondantchocolade
  • 2 eieren
  • 2 dl water
  • 6 el melk
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 50 g kristalsuiker
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm frituurvet tot 190 °C.
  2. Breng 200 milliliter water aan de kook met een snufje zout. Doe er de olie bij. Roer er de gezeefde bloem krachtig door met een houten lepel, tot ze volledig opgenomen is.
  3. Klop de eieren los. Neem het beslag van het vuur en voeg ze erbij. Roer krachtig om. Schep het mengsel in een spuitzak met gekartelde tuit.
  4. Zet het frituurmandje in het hete frituurvet en spuit dan een paar porties beslag in het mandje. Bak de churros goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met suiker en laat afkoelen.
  5. Verwarm de melk met de chocolade en roer tot een glad mengsel. Verdeel het soepje over glazen of kommetjes. Serveer lauw bij de churros.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.35 kcal
Koolhydraten 60.73 g
waarvan suikers 26.08 g
Vet 36.79 g
waarvan verzadigd 8.88 g
Proteïnen 10.93 g
Vezels 1.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin