Aardbeien semifreddo

520 MIN
4 stuks
Aardbeien semifreddo

Een semifreddo is een eenvoudige manier om ijs te maken, zonder dat je een ijsmachine nodig hebt. Heerlijk met aardbeien!

Ingrediënten

  • 680 g aardbeien, in stukken
  • 3 eiwitten
  • 240 ml room, gekoeld
  • 200 g suiker
  • ½ kl vanille-extract
  • plantaardige olie
  • snufje zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Bestrijk vier kleine siliconen tulbandvormpjes met plantaardige olie en leg er een vel plasticfolie in met veel overhang.
  2. Meng in een pannetje de aardbeien met 70 gram suiker en een snuifje zout. Dek af en laat 5 minuten opwarmen op een middelhoog vuur. Roer af en toe om zodat het sap van aardbeien vrijkomt. Haal het deksel van de pan en laat 6-8 minuten sudderen. Laat zachtjes afkoelen.
  3. Pureer de aarbeimengeling fijn in een blender. Schenk over in een kom en laat afkoelen. Houd 250 milliliter van het mengsel apart voor de afwerking.
  4. Klop in een kom de eiwitten op met het zout en de rest van de suiker. Warm 4 minuten au bain-marie op en laat roerend de suiker oplossen. Haal de kom van het water en voeg er het vanille-extract aan toe. Mix 10 minuten op hoge snelheid met de handmixer tot de massa groter, glanzend en koud is geworden.
  5. Klop nu de room stijf in een andere kom met de handmixer. Schep dit geleidelijk bij het eiwitmengsel en zorg dat alles goed opgenomen wordt. Doe er dan de aardbeimengeling bij en meng alles goed door elkaar.
  6. Schenk het geheel over in de vier tulbandvormpjes. Strijk de bovenkant glad. Zet 8 uur in de diepvries.
  7. Haal de semifreddo uit de vormpjes. Verdeel over de borden en dien op met de aardbeiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.15 kcal
Koolhydraten 62.4 g
waarvan suikers 60.36 g
Vet 23.57 g
waarvan verzadigd 12.2 g
Proteïnen 5.22 g
Vezels 3.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin