Gepofte zoete aardappel met nacho's en dip

120 MIN
4 personen
Gepofte zoete aardappel met nacho's en dip

Een zalig barbecue-recept van 'Zouterover': "Wij houden van een goede bak nacho's met gesmolten kaas en een lekkere salsa erbij. Maar hoe konden we die een 'BBQ-touch' geven? We dachten: als we nu eens een zoete aardappel uitlepelbaar maken? Dus gingen we aan de slag, met dit heerlijke resultaat!" Een recept uit het kookboek 'Puur BBQ'

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 185 gr nacho's
  • 120 gr cheddar, geraspt
  • 1 handvol kerstomaten (bij voorkeur gerookt op de barbecue), of zongedroogde tomaten
  • 1 potje zure room

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Steek je kolen aan. Zodra je wat witte spots op de kolen ziet, kun je de zoete aardappel erop leggen. Wij zijn geen fan van aluminiumfolie, dus we pakken ze niet in. Rechtstreeks met de schil op de kolen dus. Draai de zoete aardappel af en toe, om scheuren in de schil te vermijden.
  2. Zodra de aardappel indrukbaar is (een kerntemperatuur van over de 90 °C heeft), kun je hem uitlepelen.
  3. Snijd de aardappel in en verwijder de verbrande stukjes die je met het snijden in de aardappel hebt aangebracht. Prak met een vork een beetje rond in de schil zonder die stuk te duwen. Vul een vuurvaste schaal met nacho’s en steek er enkele in de zoete aardappel. Leg die op de nacho’s. Bestrooi rijkelijk met de cheddar en leg even terug op de bbq, zodat de kaas kan smelten.
  4. Werk af met de tomaatjes en de zure room.