Zwarte beuling hapje met appel, wortel en veenbessensaus

20 MIN
8 personen
Zwarte beuling hapje met appel, wortel en veenbessensaus

Een heerlijk hapje of voorgerechtje, deze plakjes zwarte beuling met een brunoise van appel, wortel en aardappel en een warme veenbessensaus. Lekker winters!

Ingrediënten

  • 4 bloedworsten
  • 4 wortelen
  • 4 aardappelen
  • 2 appels
  • 4 el veenbessenconfituur
  • boter of olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen, de aardappelen en de appels. Snijd ze in kleine, gelijkmatige blokjes.
  2. Bak de aardappelblokjes 3 minuten in 2 eetlepels olie. Doe er de wortelblokjes bij. Laat nog 3 minuten bakken. Voeg er de appelblokjes aan toe en nog 1 minuut bakken. Kruid met peper uit de molen.
  3. Snij de bloedworsten in grote, schuine plakken. Bak ze 2 minuten aan beide kanten in boter of olie. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de plakken bloedworst over de borden. Schep op elke plak een flinke eetlepel van de brunoise.
  5. Verwarm in de braadpan van het vlees de veenbessengelei tot hij licht vloeibaar is. Lepel wat warme gelei op elk bord en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 260.42 kcal
Koolhydraten 17.04 g
waarvan suikers 11.51 g
Vet 17.13 g
waarvan verzadigd 6.06 g
Proteïnen 8.65 g
Vezels 2.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin