Gevulde appels met zwarte beuling

25 MIN
4 personen
Gevulde appels met zwarte beuling

Een lekker origineel en winters gerecht, deze gevulde appels met zwarte beuling. Serveer bijvoorbeeld als voorgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 4 bloedworsten
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 12 citroen
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de appels goed schoon. Snijd er onderaan een plakje af zodat ze mooi rechtop blijven staan. Snijd er bovenaan een kapje af en verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Haal er vervolgens zoveel mogelijk vruchtvlees uit met een scherp mesje.
  2. Breng in een diepe kookpan 5 dl water aan de kook met het citroensap en het sinaasappelsap. Zet de appels in de kokende vloeistof. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
  3. Haal het velletje van de bloedworsten. Bak het vlees een minuten in de olijfolie. Plet het met een vork. Kruid het eventueel bij met peper en zout.
  4. Vul de appels met de bloedworst. Leg op elk appel een nootje boter. Zet 5 minuten in de oven op 180 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.14 kcal
Koolhydraten 37.85 g
waarvan suikers 25.63 g
Vet 46.62 g
waarvan verzadigd 15.9 g
Proteïnen 17.4 g
Vezels 9.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin