Zelf harissa maken

15 MIN
50 porties
Zelf harissa maken

Harissa in een smaakvolle, pittige saus die gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken. Je maakt het makkelijk zelf en je potje blijft lang vers!

Ingrediënten

  • 5 chilipepers
  • 4 kl gedroogde chilipepers
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 citroen, sap
  • 100 ml olijfolie
  • 2 kl karwijzaad
  • 2 kl korianderzaad
  • 2 kl komijnzaad
  • 1 handvol koriander
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Rooster het karwij-, koriander- en komijnzaad droog in een pan tot de aroma's vrijkomen. Zorg dat het zaad niet verbrandt.
  2. Plet de geroosterde zaadjes met een vijzel. Doe ze dan in een blender samen met de chilipepers, de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de koriander en het zout. Mix tot een pasta.
  3. Doe de harissa in een propere pot. Schenk er een laagje olijfolie over en bewaar tot 4 maanden in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 23.57 kcal
Koolhydraten 0.82 g
waarvan suikers 0.26 g
Vet 2.15 g
waarvan verzadigd 0.3 g
Proteïnen 0.26 g
Vezels 0.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin