Sriracha zelf maken

20 MIN
50 porties
Sriracha zelf maken

Geef je gerecht wat pit met sriracha! Je maakt deze saus makkelijk zelf maar je hebt geduld nodig: de complexe smaak komt pas vrij na een weekje fermentatie.

Ingrediënten

  • 400 g chilipepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 120 ml azijn
  • 70 g bruine suiker, lichte
  • 20 g zeezout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de chilipepers, de knoflook, de suiker en het zout in een food processor en maal niet te fijn. Het is aangeraden handschoenen te dragen en je ogen te beschermen want de chilipepers kunnen behoorlijk branden.
  2. Doe het mengsel in een schone weckpot en leg het deksel er los op zonder rubberen ring, anders komt de fermentatie niet op gang. Bewaar de pot op een droge, donkere plaats op kamertemperatuur.
  3. Controleer het mengsel dagelijks om te zien of de fermentatie gestart is. Dit gebeurt meestal na 2 à 3 dagen afhankelijk van de vochtigheid en temperatuur. Wanneer er belletjes ontstaan onderaan is de fermentatie gestaart. Roer dagelijks tot de fermentatie gestopt is, meestal na 5 à 7 dagen.
  4. Doe het mengsel terug in de food processor en voeg de azijn toe. Maal de puree heel fijn en passeer nog eens door een fijne zeef. Doe de sriracha in een knijpfles of een potje. Je kan de saus tot 6 maanden bewaren in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 8.59 kcal
Koolhydraten 1.94 g
waarvan suikers 1.46 g
Vet 0.04 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.1 g
Vezels 0.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin