Yoghurtpotje met peer en granola

10 MIN
4 personen
Yoghurtpotje met peer en granola

Een heerlijk ontbijtje, met net dat ietsje extra, dit yoghurtpotje met peer, granola, walnoten en citroenzeste. Voor een fantastische start van de dag!

Ingrediënten

  • 4 peren, geschild, ontpit en in kwartjes
  • 4 el granola
  • 2 el walnoten, fijngehakt
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 20 ml appelsap
  • 1 el citroenzeste
  • 4 el honing

BEREIDING

  1. Schenk het appelsap met de citroenzeste in een pannetje en leg er de peren in. Vul aan met wat water. Breng aan de kook en laat 5 minuutjes sudderen tot de peren zacht zijn.
  2. Schep de honing bij de peertjes en laat ze volledig afkoelen. Snijd in stukken.
  3. Verdeel de yoghurt over de bordjes. Schep hierover de granola en de peren. Werk af met de walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 266.78 kcal
Koolhydraten 41.74 g
waarvan suikers 32.7 g
Vet 7.22 g
waarvan verzadigd 1.42 g
Proteïnen 5.98 g
Vezels 5.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin