Rabarbermuffins

35 MIN
4 stuks
Rabarbermuffins

Deze rabarbermuffins zijn superleuk om samen met de kinderen te maken! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 1 stengel rabarber, in kleine stukjes
  • 25 g havermoutvlokken
  • 150 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 175 g suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng het merg van het vanillestokje met 150 gram suiker, het ei, de zonnebloemolie en de melk. Klop met een garde tot een glad mengsel. Meng er de rabarberstukjes door.
  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep voorzichtig door het beslag.
  4. Verdeel over muffinvormpjes en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de muffins ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 480.47 kcal
Koolhydraten 76.58 g
waarvan suikers 45.46 g
Vet 15.31 g
waarvan verzadigd 2.18 g
Proteïnen 8.02 g
Vezels 1.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin