Waldorfsalade met gegrilde kip

20 MIN
2 personen
Waldorfsalade met gegrilde kip

Waldorf salade werd het eerst geserveerd in het Waldorf Astoria hotel in New York. Een iconisch bordje groenten met selder, appel en walnoten.

Ingrediënten

  • 2 bruin broodje
  • 2 stengels selder
  • 1 appel
  • 5 g dragon
  • 30 g walnoten
  • ½ citroen
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 kipfilet
  • 1 zakje gemengde sla
  • 30 g rozijnen
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de bruine broodjes in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven en laat 5-7 minuten roosteren tot de plakjes brood krokant zijn.
  2. Snij de selder in boogjes. Snij de appel in staafjes. Pluk de blaadjes dragon en hak fijn. Hak de walnoten grof. Pers de citroen uit.
  3. Meng de yoghurt met het citroensap, de mosterd en de dragon in een kommetje. Kruid met peper en zout. Meng de helft van de dressing met de selder en appelstaafjes in een kommetje.
  4. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je platte filets krijgt. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de kipfilets gaar aan beide kanten in 8-10 minuten. Snij in reepjes.
  5. Verdeel de sla over de borden en schik er de appel- en selderblokjes op, de broodplakjes, de reepjes kip en de walnoten en rozijnen. Bedruppel met de rest van de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 653.82 kcal
Koolhydraten 50.59 g
waarvan suikers 22.33 g
Vet 28.99 g
waarvan verzadigd 3.84 g
Proteïnen 44.99 g
Vezels 8.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin