Pastasalade waldorf met kip

20 MIN
2 personen
Pastasalade waldorf met kip

De beroemde salade uit het Waldorf-Astoria hotel in New York in een modern jasje: we maken er een heerlijke herfstige pastasalade van met volkoren penne. Lekker voedzaam en ideaal op een zalige herfstdag als de zon door het gekleurde bladerdak komt piepen.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 2 stengels selder
  • 1 appel
  • 30 g walnoten
  • ½ citroen
  • 1 little gem
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 kipfilet
  • 30 g rozijnen
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  2. Snij de selder in fijne boogjes. Snij de appel in staafjes. Hak de walnoten grof. Pers de aangegeven hoeveelheid citroensap uit. Snij de little gem in reepjes.
  3. Meng de aangegeven hoeveelheid yoghurt met het citroensap, de mayonaise en de mosterd in een kommetje. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Dep de kipfilets droog op keukenpapier en snij ze overlangs in twee, zodat je platte filets krijgt. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de kipfilets gaar in 3-4 minuten per kant. Snij in reepjes.
  5. Meng de afgekoelde pasta met de dressing, de selder, de appel, de little gem, de walnoten en rozijnen. Schep er de helft van de gegrilde kippenreepjes door.
  6. Schep de pastasalade in borden en werk af met de rest van de kippenreepjes en de parmezaanschilfers en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 961.95 kcal
Koolhydraten 95.39 g
waarvan suikers 28.4 g
Vet 36.63 g
waarvan verzadigd 5.9 g
Proteïnen 56.02 g
Vezels 15.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin