Rode poon met wortelpuree en graanmosterdsaus

30 MIN
4 personen
Rode poon met wortelpuree en graanmosterdsaus

Rode poon is een heerlijk stukje vis dat best wat meer aandacht verdient. Serveer de visfilets met een lekkere wortelpuree en graanmosterdsaus, genieten!

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets, met vel
  • 800 g aardappelen
  • 400 g wortelen
  • 1 bakje kervel
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 25 ml room
  • 1 el boter
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • 200 ml visfond
  • 200 ml room
  • 1 el graanmosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de wortelen schoon. Schil de aardappelen. Snij aardappelen en worteltjes in gelijke stukjes. Breng een ruime pot water aan de kook, voeg de groentebouillon en de saffraan toe, samen met de aardappelblokjes en wortelen. Kook gaar in 15-20 minuten. Giet het kookvocht af en pureer de aardappelen en wortelen héél fijn met wat room. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak enkele insnijdingen in het vel van de visfilets, zo krullen ze minder in de pan. Verhit een pan met wat boter. Bak de rode poonfilets 2 minuten aan elke kant, eerst op de velkant, daarna op de andere kant. Kruid met peper en zout. Haal de visfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Blus de pan met de visfond, roer het aanbaksel los en voeg de room toe. Laat even inkoken en zeef de saus. Voeg nu de graanmosterd toe en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de gebakken poonfilets met de wortelpuree en de saus en werk af met plukjes kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.96 kcal
Koolhydraten 39.42 g
waarvan suikers 5.87 g
Vet 32.96 g
waarvan verzadigd 13.88 g
Proteïnen 34.09 g
Vezels 7.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin