Met gerookte zalm en prei is het altijd pr(e)ijs in je keuken! Maak jij op het einde van een drukke werkdag soms ook zo'n flauwe mopjes? Dan komt dit snel gerecht zeker van pas om je er weer helemaal bovenop te helpen.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat in blokjes van ongeveer 1 cm. Pers
de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de prei en knoflook 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomatenblokjes, room en Italiaanse kruiden toe. Laat 5-7 min. sudderen op zacht vuur. Kruid met het currypoeder (optioneel), zout en zwarte peper.
Snijd de gerookte zalm in repen van ongeveer 1 cm.
Kook de verse tagliatelle in 1-2 min. al dente. Giet af, maar bewaar een kopje
kookvocht.
Giet een kleine pollepel van het kookvocht van de pasta bij de saus en laat inkoken (zie tip). Voeg de pasta en de gerookte zalm toe aan de pan met saus. Neem de pan van het vuur en meng goed door elkaar. Serveer warm. Smakelijk!
TIP: Kookvocht van pasta is ideaal om je saus mooi te binden en extra glans te geven. Voeg wat meer of minder toe, afhankelijk van de gewenste dikte van de saus.