Veggie witte pens met curryketchup, zuurkool en geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Veggie witte pens met curryketchup, zuurkool en geroosterde aardappelen

Chef Caroline: "Vandaag maken we een culinair tripje richting Berlijn. Daar is de 'Currywurst' alom aanwezig, een echte streetfoodklassieker. Ik maak er een veggie versie van, met de uitstekende witte pens van BonMush, een snelle zuurkool en homemade curryketchup."

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • ½ spitskool
  • ½ gele ui
  • 1 groene appel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 10 g peterselie
  • 10 g laurier
  • 2 veggie witte pens
  • 4 el ketchup
  • 2 kl currypoeder
  • 10 ml sojasaus
  • olie
  • boter
  • 50 ml witte wijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de blokjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snelle zuurkool: snijd de spitskool fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de appel en snijd in blokjes. Smelt een klontje boter in een stoofpot, voeg de spitskool en ui toe en stoof 2 min. Voeg dan de appel, witte wijnazijn, witte wijn (optioneel, voeg anders water toe), de laurierblaadjes en een flinke snuif zout en peper toe. Laat 15 min. pruttelen, schep regelmatig om. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Verwijder het plastieken omhulsel van de pens, dat is niet eetbaar. Verhit een klontje boter in een pan en bak de pens in 4-5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep uit de pan en houd warm.
  6. Voeg 50 ml water per persoon toe aan de pan van de pens en zet terug op het vuur. Voeg de ketchup, 2/3de van het currypoeder en de sojasaus toe. Roer los en laat de saus kort indikken.
  7. Serveer de veggie witte pens met de saus, geroosterde aardappelen en snelle zuurkool. Strooi de rest van het currypoeder over de worst met saus. Werk af met de fijngehakte peterselie. Smakelijk!
  8. TIP: Een goede chef proeft regelmatig. Zit de balans van de smaken goed? Voeg eventueel wat extra zout, suiker of witte wijnazijn toe aan je snelle zuurkool tot je 'm helemaal goed vindt!