Veggie cordon bleu met geroosterde patatjes, erwtjes en wortelen

30 MIN
2 personen
Veggie cordon bleu met geroosterde patatjes, erwtjes en wortelen

Een klassiek bordje. Of niet? Toch wel, we gebruiken in ons gerecht de Belgische Greenway Cordon Bleu op basis van lokaal geteelde knolselder. Die evenaart de bite en smaak van een klassieke cordon bleu. De smeuïge kaassaus binnenin blijft identiek.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 3 wortelen
  • 160 gr doperwten
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 vegetarische cordon bleus (bijv. van Greenway)
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet 20-25 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Snipper intussen de sjalot. Snijd de wortelen in plakjes (schillen hoeft niet). Smelt een klont boter in een pot en fruit de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de wortelplakjes toe en laat 2 min. meebakken op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet het deksel op de pot en laat de wortelen 10-15 min. stoven, tot de wortelen zacht zijn (zie tip).
  3. Laat de erwtjes uitlekken en voeg toe aan de pot met de wortelen. Kruid met de tijm, zout en zwarte peper. Laat op een zacht vuurtje verderstoven.
  4. Smelt intussen een klont boter in een pan en bak de cordon bleu 8-10 min. op middelhoog vuur, tot die een goudbruin korstje krijgt. Kruid met een klein snuifje zout en zwarte peper.
  5. Serveer de cordon bleu met de gebakken patatjes, de erwtjes en de wortelen. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je nog een blaadje gedroogde laurier? Voeg het gerust toe aan de wortelen.