Veggie haute dog met witte pens, pastinaakfrietjes en suikermaïs
35 MIN
2 personen
Zeg niet zomaar hotdog, dit is een haute dog. Serveer de vegetarische witte pens met gekarameliseerde ui en een heerlijke saus van mosterd en tahin. Schep er wat pastinaakfrietjes bij en dig in!
Ingrediënten
2 pastinaken
2 kolven suikermaïs
2 kl tex-mex kruiden
1 rode ui
1 kl mosterd
1 el tahin
2 veggie witte pensen
2 hotdogbroodjes
1 stengel lente-ui
olie
boter
½ el bruine suiker
1 el balsamico-azijn
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Leg de maïs mee op de bakplaat, wrijf in met wat boter en kruid met een snuifje van de tex mex-kruiden. Rooster 20 min. in oven, tot de maïs goudbruin en gaar is.
Uienrelish: snijd de rode ui in ringen. Smelt een flinke klont boter op middelhoog vuur in een pan en fruit in 3 min. glazig en zacht. Zorg dat de uiringen zo weinig mogelijk verkleuren. Schep daarna de suiker erbij en karamelliseer nog eens 5 min. Giet het overtollige vet uit de pan en blus de uien met balsamicoazijn. Laat inkoken tot het geheel stroperig wordt (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Saus: meng de mosterd met de tahin. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Smelt een klontje boter in een tweede pan en bak de veggie pens 5-8 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Rooster intussen het broodje 2-4 min. goudbruin in de oven.
Hak de lente-ui fijn. Snijd de suikermaïs in stukken. Snijd het broodje open. Smeer de binnenkant in met wat saus en beleg met de veggie pens. Werk af met de uienrelish. Serveer met de pastinaakfrietjes en suikermaïs. Smakelijk!
TIP: Houd de pan goed in de gaten, de stroop mag niet verbranden.