Varkensmignonettes met sinaassaus en knolselderpuree

30 MIN
2 personen
Varkensmignonettes met sinaassaus en knolselderpuree

Een eclectisch gerecht, maar het hoeft niet elke dag stoemp met worst te zijn, toch? We maken varkensmignonettes met een verrassende sinaassaus met olijfjes en paprika en daarbij knolselderpuree. Verrassend en toch zo lekker. En nog eens koolhydraatarm ook, hoera!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 stick honing
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 40 g groene olijven
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Was en rasp de schil van de helft van de sinaasappel. Pers het sap van de sinaasappel uit. Snij de ui in halve ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en bak de varkensmignonettes 3 minuten aan beide kanten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit 1/3 van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof 4 minuten. Voeg nu het sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelzeste, de kippenbouillon, de tijm en het gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Halveer de groene olijven en voeg ze toe. Leg de varkenmignonettes in de pan met de saus en laat ze nog 2 minuten mee garen.
  5. Pureer de knolselder met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de knolselderpuree met de varkensmignonettes en de saus. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 549.75 kcal
Koolhydraten 26.67 g
waarvan suikers 14.35 g
Vet 30.96 g
waarvan verzadigd 17.38 g
Proteïnen 38.81 g
Vezels 4.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin