Rosbief met knolseldergratin

35 MIN
2 personen
Rosbief met knolseldergratin

Een heerlijk gerecht uit grootmoeders keuken, dat toch koolhydraatarm is, omdat we knolselder gebruiken in plaats van aardappelen. Smaakt overheerlijk en rijk, maar hiervan kan je lekker smullen zonder schuldgevoel, hoera!

Ingrediënten

  • ½ potje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ knolselder
  • 40 g gratinkaas
  • 300 g rosbief
  • 2 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de melk en room in een kookpot. Pers er de knoflook bij. Rits de blaadjes tijm en voeg toe. Voeg een snufje nootmuskaat toe, kruid met peper en zout. Meng goed en breng aan de kook.
  2. Schil de knolselder en snij in kwarten. Snij de kwarten dwars in plakjes van 2-3 millimeter dik. Doe de plakken bij het room-melk mengsel en laat 6 minuten pruttelen op een matig vuur.
  3. Beboter een ovenschaal met de helft van de boter en giet hier voorzichtig de plakjes knolselder met de vloeistof bij. Strooi er de gratinkaas over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan (die ook in de oven mag) en kleur de rosbief rondom aan. Zet de pan 10 minuten mee in de oven (of schep de rosbief eerst over in een ovenschaal).
  5. Haal de rosbief uit de oven en laat 3-4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zet de gratin nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje. Snij de rosbief in plakjes. Serveer samen met de knolseldergratin.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.61 kcal
Koolhydraten 20.42 g
waarvan suikers 8.28 g
Vet 42.93 g
waarvan verzadigd 24.09 g
Proteïnen 56.84 g
Vezels 0.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin