Varkensblokjes in osso bucco-saus met gremolata en spaghetti

30 MIN
2 personen
Varkensblokjes in osso bucco-saus met gremolata en spaghetti

Occo bucco is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Het zijn kalfsschenkels die traag gegaard worden in een heerlijke tomatensaus. We bedachten een lekker snel recept met varkensblokjes in plaats van de schenkels, want die zijn lekker snel klaar. Daarbij komt spaghetti en gremolata. Lekker origineel en snel!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 300 g varkenslapje
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 g spaghetti
  • 20 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de wortelen in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de stengels selder in de lengte in fijne repen en snij dan in blokjes. Snij het varkensvlees in blokjes van 2 centimeter.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Kruid de varkensblokjes met peper en zout en voeg ze toe aan de stoofpot. Bak de varkensblokjes 5 minuten rondom (tip: roer niet té veel, schep gewoon af en toe om). Schep de varkensblokjes uit de pot en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de wortel- en selderblokjes toe, samen met de Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten stoven en bestrooi dan met de bloem. Schep goed om en voeg dan de witte wijn toe. Laat de witte wijn inkoken en voeg dan de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af.
  5. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pers de knoflook Doe de peterselie, de knoflook, het citroensap en -zeste en de extra vierge olijfolie in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de blokjes varkensvlees terug toe aan de saus (tip: giet het vocht dat uit het vlees gekomen is zeker mee in de saus!). Breng op smaak met peper en zout, en laat nog enkele minuten doorwarmen.
  7. Om te serveren, rol hoopjes spaghetti op op een (vlees)vork en verdeel over de borden. Schep er de varkensblokjes in osso buccosaus bij en werk af met de gremolata.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.34 kcal
Koolhydraten 94.59 g
waarvan suikers 18.12 g
Vet 38.66 g
waarvan verzadigd 6.81 g
Proteïnen 51.52 g
Vezels 13.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin