Traybake met kippendrumsticks, aardappelwedges, broccoli en avocado

40 MIN
2 personen
Traybake met kippendrumsticks, aardappelwedges, broccoli en avocado

Traybakes zijn fantastisch! Lekker makkelijk, snel en weinig afwas. De oven doet het meeste werk voor je. What's not to love?

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kippendrumsticks
  • 75 gr maïs
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 avocado
  • 1 lente-ui
  • oljifolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de ui in parten en pers de knoflook. Hussel de aardappelen, broccoli, ui, knoflook, kip en maïs (uitgelekt) op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de Mexicaanse mix, zout en zwarte peper. Rooster 30-35 min. in de oven, tot de aardappelen en kip gaar zijn (zie tip).
  3. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes van 1 cm. Snijd de lente-ui in ringen.
  4. Controleer of de aardappelen en kip gaar zijn. Werk de traybake af met de blokjes avocado en strooi de lente-ui erover. Smakelijk!
  5. TIP: Bedek de laatste 10 min. de schotel met aluminiumfolie als de broccoli en maïs dreigen aan te branden.