Tortellini met kippengehaktballetjes en rucolapesto

25 MIN
2 personen
Tortellini met kippengehaktballetjes en rucolapesto

Wie houdt er niet van gehaktballetjes. En wie houdt er niet van tortellini? En tenslotte, wie houdt er niet van pesto? Breng deze drie samen, en je hebt echt ware magie! Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 1 tomaat
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de rucola en laat uitlekken. Snij de tomaat in fijne blokjes.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan.
  3. Voor de pesto: pel de helft van de knoflook en hak grof. Hak de helft van de rucola grof. Doe de grofgehakte knoflook, geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte harde kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel per persoon 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Pers de rest van de knoflook. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de knoflook en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en rol er met vochtige handen balletjes van, 5 balletjes per persoon.
  5. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 10 minuten.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  7. Meng de tortellini met de pesto en de tomatenblokjes. Serveer de tortellini met de gehaktballetjes en de rest van de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 935.92 kcal
Koolhydraten 59.94 g
waarvan suikers 2.12 g
Vet 52.87 g
waarvan verzadigd 9.65 g
Proteïnen 52.09 g
Vezels 7.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin