Tortellini met kippengehakt in tomatensaus met spinazie en mozzarella

25 MIN
2 personen
Tortellini met kippengehakt in tomatensaus met spinazie en mozzarella

Een lekker pastagerecht, dat heerlijk verrassend is! Tortellini gevuld met ricotta en spinazie, met daarbij een rijke saus met kippengehakt, tomaten en spinazie. De stukjes mozzarella smelten mooi over het gerecht en maken het helemaal af.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn, pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of kookpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de rest van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en het kippengehakt toe. Roerbak tot het vlees gaar is.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Hak de spinazie grof. Scheur de mozzarella in stukjes.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  6. Roer de spinazie door de tomatensaus, laat nog kort doorkoken, tot de spinazie geslonken is.
  7. Serveer de tortellini met de saus. Werk af met stukjes mozzarella.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 934.77 kcal
Koolhydraten 67.65 g
waarvan suikers 7.75 g
Vet 45.64 g
waarvan verzadigd 12.45 g
Proteïnen 58.97 g
Vezels 11.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin