Tortellini met champignonsaus en spekblokjes

30 MIN
2 personen
Tortellini met champignonsaus en spekblokjes

Heerlijk smeuïge tortellini met ricotta en spinazie met daarbij een zalig champignonsausje met krokant gebakken spekblokjes. Het lente-uitje zorgt voor de fraicheur. Voetjes onder tafel en genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 lente-uitje
  • 2 takjes tijm
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit een antikleefpan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak krokant en schep uit de pan.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Snij de lente-ui in fijne ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Smelt de boter in de pan waarin je de spekblokjes gebakken hebt en voeg de champignonplakjes, tijm en geperste knoflook toe. Roerbak 4-5 minuten tot de champignons mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Schenk er de kippenbouillon bij en meng goed. Breng aan de kook en laat lichtjes inkoken. Voeg dan de lichte room toe. Meng goed en laat opnieuw wat inkoken. Roer de gebakken spekblokjes door de champignonsaus. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
  5. Meng de tortellini voorzichtig met de champignonsaus. Voeg nog wat kookvocht van de pasta toe indien nodig. Schep in borden, werk af met de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942 kcal
Koolhydraten 57.49 g
waarvan suikers 3.94 g
Vet 56.22 g
waarvan verzadigd 39.7 g
Proteïnen 29.35 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin