Toast met gegrilde scampi

30 MIN
4 personen
Toast met gegrilde scampi

Een lekker broodje voor de lunch, of als hapje voor het eten. Heerlijk, deze toast met gegrilde scampi, rucola en roomkaas.

Ingrediënten

  • 500 g scampi's, gepeld en schoongemaakt
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 50 g rucola
  • 2 tomaten, in dikke plakken
  • 120 g roomkaas
  • 1 el olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van de olijfolie, basilicum, peper en zout. Laat hierin 20 minuten de scampi's marineren.
  2. Haal de scampi's uit de marinade en grill ze gaar in een hete grillpan. Draai ze regelmatig om zodat beide kanten kleuren.
  3. Rooster ondertussen het brood krokant in een broodrooster of in de oven.
  4. Bestrijk de sneetjes brood met de roomkaas. Beleg de helft met de rucola, de tomatenschijfjes en de scampi's. Dek af met de rest van het brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.53 kcal
Koolhydraten 35.76 g
waarvan suikers 2.63 g
Vet 16.79 g
waarvan verzadigd 7.53 g
Proteïnen 31.23 g
Vezels 6.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin