Panzanella met zalm

20 MIN
4 personen
Panzanella met zalm

Geef de klassieke panzanella een twist met zalm! Deze Italiaanse broodsalade is heerlijk fris met groentjes en een lekkere vinaigrette. Ideaal voor de lunch.

Ingrediënten

  • 280 g zalm, in stukjes, uit blik
  • 150 g stokbrood, in blokjes
  • 250 g sperziebonen, in stukjes
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el rode wijnazijn
  • ½ kl dijonmosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 25 g basilicum, fijngesneden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de boontjes beetgaar.
  2. Meng in een kom de olijfolie met de wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  3. Meng in een andere kom de boontjes met het stokbrood, de kerstomaten, de rode ui en de basilicum. Schenk er de dressing bij en roer voorzichtig om. Laat 15 minuten rusten.
  4. Voeg de zalm toe aan de salade en schep de salade voorzichtig om. Kruid naar smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 402.73 kcal
Koolhydraten 27.98 g
waarvan suikers 3.51 g
Vet 23.38 g
waarvan verzadigd 4.23 g
Proteïnen 20 g
Vezels 5.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin