Geef de klassieke panzanella een twist met zalm! Deze Italiaanse broodsalade is heerlijk fris met groentjes en een lekkere vinaigrette. Ideaal voor de lunch.
Ingrediënten
280 g zalm, in stukjes, uit blik
150 g stokbroodje, in blokjes
250 g sperziebonen, in stukjes
300 g kerstomaten, gehalveerd
1 rode ui, in ringen
2 el rodewijnazijn
½ kl dijonmosterd
3 el olijfolie extra vierge
25 g basilicum, fijngesneden
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Blancheer de boontjes beetgaar.
Meng in een kom de olijfolie met de wijnazijn, mosterd, peper en zout.
Meng in een andere kom de boontjes met het stokbrood, de kerstomaten, de rode ui en de basilicum. Schenk er de dressing bij en roer voorzichtig om. Laat 15 minuten rusten.
Voeg de zalm toe aan de salade en schep de salade voorzichtig om. Kruid naar smaak met peper en zout.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.