Tiramisu met rabarber

120 MIN
6 personen
Tiramisu met rabarber

Op zoek naar een originele tiramisu? Je hebt ze gevonden. Heerlijk in combinatie met de friszure rabarber en een toets van steranijs. Origineel en lekker!

Ingrediënten

  • 400 g rabarber, in stukken
  • 2 sinaasappels
  • 100 g zandkoekjes
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 2 steranijs
  • 150 g suiker

BEREIDING

  1. Was en rasp de schil van de sinaasappels en pers ze daarna uit.
  2. Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap, 100 g suiker, de helft van de zeste en de steranijs in een kookpan. Laat gedurende 15 minuten op een matig vuur koken.
  3. Zeef het rabarbermengsel en vang het sap op. Laat afkoelen.
  4. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met 50 g suiker schuimig. Meng de mascarpone door het eimengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mascarponemengsel.
  5. Verkruimel de zandkoekjes. Verdeel ze over de glaasjes en giet er het sap over.
  6. Doe het mascarponemengsel erover en werk af met de rest van de zeste. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 325.66 kcal
Koolhydraten 32.54 g
waarvan suikers 31.5 g
Vet 19.41 g
waarvan verzadigd 12.63 g
Proteïnen 5.01 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin