Crumble van rabarber

50 MIN
8 porties
Crumble van rabarber

Een heerlijke crumble van rabarber is het ideale dessert voor de lente. Lekker zoet-zurig en poepsimpel om te maken!

Ingrediënten

    Voor de crumble

  • 400 g bloem
  • 250 g ongezouten boter, in klontjes
  • 200 g basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • Voor de rabarbervulling

  • 700 g rabarber, in stukjes
  • 2 el basterdsuiker, en extra voor de afwerking
  • ½ citroen, geperst
  • 25 g ongezouten boter, in klontjes

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de bloem met de boter, de basterdsuiker en het zout voor de crumble. Kneed met vochtige handen.
  3. Leg de stukjes rabarber in een beboterde ovenschaal. Besprenkel met de suiker en schenk er het limoensap over. Werk af met de klontjes boter.
  4. Bedek het fruit met de crumble en besprenkel met wat basterdsuiker. Zet 35-40 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.86 kcal
Koolhydraten 64.65 g
waarvan suikers 29.58 g
Vet 29.22 g
waarvan verzadigd 18.67 g
Proteïnen 6.4 g
Vezels 2.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin