Taco's met viskoekjes, bearnaisesaus en gegrilde courgette
40 MIN
2 personen
Een originele Belgisch-Mexicaanse taco met viskoekjes, gegrilde courgette en bearnaisesaus. Dit wil je proberen!
Ingrediënten
300 gr vismix
1 ei
1 teentje knoflook
2 kl komijn
1 limoen
10 gr koriander
1 courgette
1 tomaat
1 minikomkommer
½ rode ui
6 tacoschelpen
4 el koude bearnaise
olijfolie
olie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180° C. Viskoekjes: mix de visblokjes in een keukenrobot of blender met het ei, de knoflook en komijn. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de limoen. Meng de limoenzeste mee onder de vismengeling. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Mix tot een grove puree. Hak de helft van de koriander fijn en schep door de mengeling. Maak kleine platte bolletjes en wring ze uit terwijl je dat doet. Leg op een bakplaat of bord en zet minimum 15 min. in de koelkast (zie tip).
Laat een grillpan heet worden op hoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in lange dunne plakken. Meng met een scheut olijfolie en zout en zwarte peper. Gril aan beide kanten in zo'n 2 min. gaar.
Salsa: snijd de tomaat en komkommer in zeer fijne blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de tomaat met de komkommer, rode ui en het limoensap naar smaak. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de viskoekjes 3-4 min aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Leg op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
Verwarm de tacoschelpen intussen 5 min in de oven. Snipper de rest van de koriander grof.
Smeer wat van de bearnaise in de taco en vul vervolgens met de courgette, salsa en de viskoekjes. Werk af met de koriander. Smakelijk!
TIP: Maak de viskoekjes een paar uur van te voren, hoe langer je de viskoekjes in de koelkast laat rusten hoe beter ze zullen bakken.