Steak met dragon-lookboter, tomatensalade en krieltjes

35 MIN
2 personen
Steak met dragon-lookboter, tomatensalade en krieltjes

Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rundersteak
  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Haal de boter uit de koeling.
  2. Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in plakjes en doe in een kom. Kruid royaal met peper en zout. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en de helft van de sjalot. Schenk over de tomaten. Zet even weg.
  4. Hak de dragon fijn. Pers de knoflook. Doe de boter in een kommetje en maak zacht met een vork. Meng er de dragon, knoflook, de rest van de sjalot en een snuf peper en zout door. Zet in de koeling.
  5. Verpak de krieltjes in aluminiumfolie, voeg er de helft van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Wanneer je geen barbecue (met kolen) gebruikt, kan je de krieltjes in wat olijfolie in de pan bakken of in de oven garen. Leg de papillot met de krieltjes 10 minuten in de kolen.
  6. Bestrijk de rundersteaks met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze 2-3 minuten op de barbecue (of in een grillpan). Doe meteen een schepje kruidenboter op de rundersteaks.
  7. Serveer de steaks met de kruidenboter, de tomatensalade en de krieltjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.28 kcal
Koolhydraten 47.07 g
waarvan suikers 3.14 g
Vet 50.94 g
waarvan verzadigd 18.9 g
Proteïnen 43.11 g
Vezels 7.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin