Steak friet met champignonroomsaus

30 MIN
4 personen
Steak friet met champignonroomsaus

Een lekkere klassieker die altijd smaakt: steak met heerlijke champignonroomsaus, die je dus ook gemakkelijk zelf kan maken. Serveer met frietjes en sla en het feest kan beginnen.

Ingrediënten

  • 4 rundersteak
  • 800 g frieten
  • 1 krop sla
  • 250 g champignons
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Was de sla en scheur in kleinere stukjes.
  2. Kruid de steaks met peper en zout. Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de steaks 3-4 min. aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  3. Smelt de rest van de boter in de pan en bak de champignons bruin. Voeg de bouillon toe en laat wat inkoken. Voeg de room toe en roer los. Laat de saus indikken en kruid met peper en zout.
  4. Frituur de frieten.
  5. Serveer de steaks met de frieten, de sla en de champignonroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1067.7 kcal
Koolhydraten 84.43 g
waarvan suikers 2.33 g
Vet 61.08 g
waarvan verzadigd 20.06 g
Proteïnen 45.56 g
Vezels 2.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin