Spiesjes van kip met honing en gegrilde maïssalade

25 MIN
4 personen
Spiesjes van kip met honing en gegrilde maïssalade

Deze verrassende spiesjes van kip zijn heerlijk geglaçeerd in een marinade van honing en ketchup. Lekker zomers met een gegrilde maïssalade. Makkelijk en snel!

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in repen
  • 1 maïskolf
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 el honing
  • 1 el worcestershiresaus
  • 4 el ketchup
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter, gesmolten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat 8 houten spiesjes weken in water. Breng gezouten water aan de kook en kook de maïskolf gedurende 15 minuten.
  2. Maak een marinade van de ketchup, de honing en de worcestershiresaus. Zet even opzij.
  3. Prik de kippenrepen op de houten spiesjes en kruid ze met peper en zout.
  4. Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6-8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupdressing en laat nog 2 minuten verder bakken.
  5. Dep de maïs droog en leg op de grill voor 4 minuten. Draai af en toe om. Snij de maïskorrels van de kolf, doe in een kom en meng hieronder de boter en lente-uitjes. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de kippenspiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 382.05 kcal
Koolhydraten 26.56 g
waarvan suikers 9.43 g
Vet 14.12 g
waarvan verzadigd 3.99 g
Proteïnen 36.82 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin