Spiesje van zalmblokjes en merguezworstjes

20 MIN
4 personen
Spiesje van zalmblokjes en merguezworstjes

Echte surf ’n turf, dit leuke spiesje met zalmblokjes en merguezworstjes. Ideaal voor op de barbecue, maar kan ook perfect gebakken worden in een grillpan.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 8 merguezworsten
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 kl tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde marjolein
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de tomaten en de ui aan in een eetlepel olijfolie. Kruid met marjolein, peper en zout.
  2. Vermeng met de tomatenpuree en 1 deciliter water. Laat 10 minuut onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
  3. Snijd de zalmfilet in 16 grote vierkante dobbelstenen, kruid ze met peper en zout. Halveer de merquezworstjes.
  4. Prik de stukken merguez en de blokjes zalm op lange spiezen.
  5. Bak 3 tot 4 minuten in een grote koekenpan, in een beetje olijfolie. Keer de spiezen regelmatig om.
  6. Serveer met de warme salsa in een kommetje apart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 610.97 kcal
Koolhydraten 8.31 g
waarvan suikers 3.04 g
Vet 53.64 g
waarvan verzadigd 4.43 g
Proteïnen 35.28 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin