Kalkoenspiesjes met pompoenpuree en trappist

240 MIN
4 personen
Kalkoenspiesjes met pompoenpuree en trappist

Een heerlijk licht en toch feestelijk gerecht, deze kalkoenspiesjes met pompoenpuree en trappist. Het is wat werk, maar het resultaat mag er zijn!

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet
  • 100 g ontbijtspek
  • 600 g pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el plantaardige olie
  • 2 sjalotten
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl trappistenbier
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Vermeng 3 eetlepels olie met de knoflook, het citroensap, peper en zout. Lepel de marinade bij de kalkoenblokjes. Zet minstens 3 u afgedekt in de koelkast. Schep af en toe om.
  2. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Schil de pompoen. Snij 400 g pompoen in stukken, de rest in fijne julienne.
  3. Snijd drievierde van het spek in kleine blokjes. Bak ze knapperig in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
  4. Bak in dezelfde pan de rest van het spek lichtjes krokant. Doe er de sjalotjes en de stukken pompoen bij. roerbak een paar minuten. Blus met de bouillon en het bier. Laat 20 minuten onafgedekt, sudderen tegen de kook aan, zodat de vloeistof kan verdampen.
  5. Schep het spek uit de pan. Pureer de groenten met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Prik de gemarineerde blokjes kalkoenfilet op spiesjes. Rooster ze 5 tot 7 minuten in de grillpan, keer ze regelmatig om.
  7. Blancheer de pompoenjulienne 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze met de knapperig gebakken spekblokjes.
  8. Schik de spiesjes en de pompoenjulienne op voorverwarmde borden. Serveer de pompoenpuree er in een kommetje apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.6 kcal
Koolhydraten 14.81 g
waarvan suikers 5.03 g
Vet 30.38 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 34.47 g
Vezels 2.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin