Spaans aardappelpannetje met muhammara en walnoten
30 MIN
2 personen
Muhammawatte? Muhammara is een saus uit de Syrische stad Aleppo, met ingrediënten als walnoten, geroosterde paprika en chili. Maar geen paniek, ik meng de muhammara met wat yoghurt om het pittig kantje eraf te halen.
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
100 gr chorizo
2 rode paprika's
2 eieren
25 gr verse muhamarra
50 gr volle yoghurt
25 gr walnoten
10 gr platte peterselie
olijfolie
boter
snuifje paprikapoeder
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar, giet af en laat afkoelen.
Snijd de chorizo in fijne reepjes en bak krokant in een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Snijd de paprika in reepjes.
Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in de pan van de chorizo en bak de aardappelen samen met de paprika op middelhoog tot hoog vuur. Schep niet te vaak om, geef de aardappelen de kans om krokant te worden. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Breek de eieren over het pannetje en laat verder bakken tot het ei gaar is op zacht vuur (zie tip). Kruid eventueel met nog wat extra zout en zwarte peper.
Meng intussen de muhammara met de yoghurt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Hak de walnoten en peterselie grof. Schep onder elkaar.
Schep de muhammarayoghurt, walnoten, peterselie en chorizo over het aardappelpannetje. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!
Tip: Bak de eitjes gerust in een apart pannetje. Of kies voor een hard gekookt eitje. Ook lekker!