Snelle pita met kip, maïs, cheddar en koolsla

15 MIN
2 personen
Snelle pita met kip, maïs, cheddar en koolsla

Klaar voor de start? Met dit gerechtje zit je in 15 minuten aan tafel, beloofd! Een ideaal recept voor drukke weekdagen (of luie weekenden).

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 50 gr cheddar, geraspt
  • 2 maïskolven
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el ketchup
  • 150 gr gesneden witte kool
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes (zie tip). Of haal de broodrooster boven. Dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de kipfilet in hapklare blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kip in 5-7 min. goudbruin en gaar op hoog vuur. Kruid met de helft van de shoarmakruiden, een snuifje zout en zwarte peper. Zet het vuur uit en strooi de cheddar erover.
  3. Smelt een klont boter in een andere pan en bak de maïskolven op middelhoog vuur. Kruid met de rest van de shoarmakruiden, een snuifje zout en zwarte peper.
  4. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of 2 min. in de broodrooster.
  5. Snijd het pitabrood open en smeer de binnenkant in met de ketchup. Schik de kip met kaas en gesneden witte kool erin. Serveer de maïs erbij. Maak je handen maar lekker vuil. Smakelijk!
  6. TIP: Maak je handen nat en bevochtig de pitabroodjes met je handen. Zo worden ze lekker knapperig.