Sint-jakobsvruchten met artisjokken

20 MIN
4 personen
Sint-jakobsvruchten met artisjokken

Een feestelijk voorgerecht van sint-jakobsvruchten met artisjokken, met een verrassend zoet sausje. Een lekker makkelijke combinatie die snel te bereiden is!

Ingrediënten

  • 20 sint-jakobsvruchten
  • 2 artisjokken
  • ½ citroen, geperst
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 2 el appelazijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • 20 g roomboter
  • 6 el zoetstof
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de saus door 150 milliliter water samen met het zoetstof op te warmen tot het pruttelt. Voeg er dan de azijn aan toe en verlaag het vuur. Schenk er het sinaasappelsap en de gevogeltefond bij. Laat tot de helft inkoken.
  2. Haal de buitenste bladeren en steel van de artisjokken. Kook ze gaar in water met het citroensap. Halveer ze en verwijder de zachte kern.
  3. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak ze aan beide kanten 1 à 2 minuten in hete roomboter.
  4. Schik de artisjok op de borden en leg op elk bord 5 sint-jakobsvruchten. Schenk er de saus over en kruid af met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 236.39 kcal
Koolhydraten 15.75 g
waarvan suikers 10.83 g
Vet 4.59 g
waarvan verzadigd 2.82 g
Proteïnen 26.33 g
Vezels 2.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin