Shakshuka met pompoen en hazelnoten

35 MIN
2 personen
Shakshuka met pompoen en hazelnoten

Mmm, shakshuka! Alles pruttelt in één pan en je kan er lekker veel groenten in kwijt. Ook dat eitje erin is hemels! Kortom: een gezonde pan comfortfood. PS: restjes smaken de volgende dag nóg beter!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 2 kl currypasta tikka masala
  • 400 gr tomatenpulp
  • 2 eieren
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr koriander
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, knoflook, wortel en pompoenblokjes 4-5 min. aan. Voeg de currypasta en tomatenpulp toe en laat 6-10 min. sudderen op middelhoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Zet het vuur vervolgens lager. Maak met een lepel een kuiltje in de tomatensaus, breek het ei erboven en laat met het deksel op de pan 10-12 min. stoven, tot het eiwit net gestold is (zie tip).
  4. Hak intussen de platte peterselie en koriander fijn. Hak de hazelnoten grof.
  5. Rooster het brood samen met de hazelnoten in zo'n 6-8 min. in de oven, tot het brood en de hazelnoten mooi goudbruin zijn.
  6. Breng de shakshuka op smaak met zout en zwarte peper. Werk af met de verse kruiden en geroosterde hazelnoten. Breek het brood en sop maar lekker weg. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de pan ook zonder deksel 10-12 min. in de oven zetten, tot de eieren gestold zijn.