Libanese naan met baba ganoush, puntpaprika en muntyoghurt

40 MIN
2 personen
Libanese naan met baba ganoush, puntpaprika en muntyoghurt

Alle smaken kloppen in deze heerlijke Midden-Oosterse vegetarische topper: rokerige baba ganoush, frisse muntyoghurt en zoete pecannoten, en dat op krokant naanbrood. Een hemelse combinatie!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ granaatappel
  • 2 el tahin
  • 2 stuks naanbrood
  • 25 gr pecans met honing
  • 10 gr munt
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • ½ limoen
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 el sojasaus
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aubergine, snijd er inkepingen in en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Schik met de binnenkant naar beneden en voeg de ongepelde knoflook toe aan de schaal. Schuif 30-40 min. in de oven.
  2. Snijd de puntpaprika in grove stukken en schik in een tweede ovenschaal. Hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven.
  3. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snijd in parten en pel ondergedompeld in een kom koud water (zie tip).
  4. Baba ganoush: haal het vruchtvlees uit de aubergine en plet de knoflook uit de pel. Prak (of mix met een staaf mixer) samen met de tahin en (optioneel) sojasaus. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Rooster het naanbrood 5 min. mee in de oven.
  6. Hak de pecannoten grof.
  7. Muntyoghurt: hak de munt fijn (of plet in een vijzel met grof zout). Meng met de yoghurt. Rasp de zeste van de limoen erbij, alsook een kneep van het sap.
  8. Beleg het naanbrood met baba ganoush. Schik de puntpaprika en pecannoten erbij. Strooi de granaatappel erover en werk af met een lepel van de muntyoghurt.
  9. TIP: Rol en duw eerst goed op de granaatappel voor je 'm open snijdt, dan komen de pitjes makkelijker los!