Midden-Oosterse schotel met hummus, geroosterde pompoen en zhoug

30 MIN
2 personen
Midden-Oosterse schotel met hummus, geroosterde pompoen en zhoug

Zhoug? Yes, we introduceren een nieuw sausje in jouw keukenrepertoire. Zhoug komt uit Yemen en is een pittige kruidensaus op basis van knoflook, chilipeper en verse kruiden. Heel lekker in combinatie met hummus.

Ingrediënten

  • ½ butternut pompoen
  • 300 gr witte raapjes
  • 2 kl komijn
  • 1 groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr koriander
  • ½ citroen
  • 100 gr volle yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gr verse hummus
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen en raapjes in blokjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat, kruid met de helft van de komijn, zout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar en rooster 20 min. tot de groenten gaar zijn.
  2. Zhoug: verwijder (naar wens, voor minder pit) de zaadlijsten uit de groene chilipeper en hak fijn. Hak de knoflook fijn. Mix de peterselie en koriander (met steeltjes) samen met de chilipeper, knoflook, het overige komijnpoeder, 2 el olijfolie, de witte wijnazijn en een scheutje water tot een gladde saus.
  3. Pers het sap van de citroen (zie tip). Meng de yoghurt met wat citroensap (naar smaak) en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de pitabroodjes open. Maak de helften een beetje vochtig en leg gedurende 3-4 min. mee in de oven tot ze mooi krokant gebakken zijn.
  5. Bestrijk het pitabrood met de verse hummus. Schep er de geroosterde groenten over en besprenkel met de Zhoug en de yoghurtdressing. Smakelijk!
  6. TIP: Rasp eventueel de schil van de citroen voor je die perst. De zeste is niet alleen lekker, maar ook mooi om het gerecht mee af te werken.