Salade van boerenkool met pijnboompitten

15 MIN
4 personen
Salade van boerenkool met pijnboompitten

Een heerlijk winters bijgerechtje, deze salade van boerenkool met pijnboompitten en rode paprika. Serveer bij een stuk geroosterd vlees.

Ingrediënten

  • 1 boerenkool, in stukken
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • ½ citroen, geperst
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el azijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de boerenkool in enkele minuten zacht.
  2. Meng de azijn met de arachideolie en de olijfolie. Schenk er het citroensap bij en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de boerenkool met de paprikablokjes en de lente-uitjes in een kom en meng er de dressing door. Masseer het mengsel goed in de blaadjes, zo worden ze iets zachter.
  4. Verdeel de salade over de borden. Strooi er de pijnboompitjes over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 196.07 kcal
Koolhydraten 8.21 g
waarvan suikers 3.23 g
Vet 15.59 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Proteïnen 4.79 g
Vezels 3.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin