Avocadosoep met zurkel

20 MIN
4 personen
Avocadosoep met zurkel

Deze koude avocadosoep met zurkel is een echt vitaminebommetje. Werk af met mooie rode bietscheuten voor een mooi contrasterend effect.

Ingrediënten

  • 300 g zurkel
  • 2 avocado's, geschild en ontpit
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 1 kl olijfolie
  • 20 g rode bietscheuten
  • 8 takjes dille
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een koffielepel olijfolie en fruit de knoflook glazig. Doe er de zurkelblaadjes bij. Bak op een matig vuur tot de blaadjes geslonken zijn.
  2. Pureer het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met het citroensap.
  3. Vermeng de avocadopuree met de gestoofde zurkel. Schenk er een kopje water bij en pureer nogmaals. Leng aan met wat meer water tot het een dik, vloeibaar soepje is.
  4. Kruid de soep met peper en zout. Werk af met het lente-uitje, de rode bietscheutjes en de takjes dille. Serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 250.45 kcal
Koolhydraten 8.85 g
waarvan suikers 2.81 g
Vet 20.64 g
waarvan verzadigd 4.18 g
Proteïnen 4.68 g
Vezels 7.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin